Wij laten ons transport niet in de kou staan

29 nov 2021

Bij elk transport zorgen wij ervoor dat de condities optimaal zijn. Of het nu gaat om eendagskuikens of broedeieren, het mag het kostbare transport aan niks ontbreken. Continu houden we allerlei factoren nauwlettend in de gaten en we sturen bij waar nodig. En óók als het buiten zo koud is, beschermen wij de kuikens en eieren goed.

Uiteraard moet de temperatuur bij élk transport goed geregeld zijn. Maar juist bij extreme temperaturen is het belangrijk om hier nog eens extra goed op te letten. Want het laatste wat je wil is dat de eendagskuikens of broedeieren te koud worden vervoerd.

Kuikens en eieren beschermen

Eén van de maatregelen die wij nemen bij koude temperaturen is het gebruikmaken van zeilen om de kuikens te beschermen tegen de kou. Ook zetten we de ventilatiekleppen vaak wat verder dicht. Natuurlijk blijven we de temperatuur, luchtvochtigheid en het CO₂-gehalte nauwlettend en continu in de gaten houden.w

Reiniging en ontsmetting terwijl het vriest

Maar in koude tijden staren we onszelf niet alleen blind op maatregelen rondom het transport, ook voor en na de rit op de weg zijn we extra alert. Bij Van Olst hebben we een overdekte wasplaats waar onze transportwagens ook bij temperaturen ónder het vriespunt goed gereinigd en ontsmet kunnen worden. En of het nu een aangename zomermiddag is of een strenge winter, de watervoorziening blijft het bij ons doen!

Ben je op zoek naar betrouwbaar en veilig transport, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Terug naar overzicht